ßßß
Składniki na 3 porcje:kilogram dyni,podwójny filet z kurczaka,200g makaronu (u mnie były to wstążki, ale rurki też by fajnie pasowały),100g sera pleśniowego Lazur,curry, słodka papryka, kminek, sól, pieprz, olejnatka pietruszkiKurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy curry, słodką papryką i smażymy kilka minut na 1/2 łyżki oleju. Następnie dodajemy na 2 łyżki oleju, pokrojoną w kostkę dynię, przyprawiamy kminkiem i smażymy około 15 minut aż dynia będzie miękka.W tym czasie gotujemy makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu.Jak dynia będzie już miękka, dodajemy pokrojony w kostkę ser Lazur i czekamy aż się rozpuści. Doprawiamy. Ser jest słony, więc uważajmy żeby nie przesolić. Dodajemy natkę pietruszki. Możemy pokroić i wymieszać z curry, lub tylko udekorować. Osobiście polecam wymieszać i to nawet trochę większą ilość.Makaronu na zdjęciu nie widać, ale jest tam na dole przykryty pysznym daniem ;)