ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopieczarki 600 gramówoliwa 2 łyżek stołowychmasło 1 łyżek stołowychpory 3 sztukbulion warzywny 2.5 szklanekzioła prowansalskie 1 łyżek deserowychśmietana 2 łyżek stołowychtymianek 4 gałązkijajka 1 sztukbułka tarta 3,5 łyżek stołowychser żółty ostry 500 gramówser żółty gołda 2 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone, pokrojone w duże kawałki pieczarki obsmażyć na oliwie z masłem i przełożyć do garnka. Dorzucić oczyszczone, pokrojone w plasterki pory, wlać kilka łyżek bulionu, dodać zioła i dusić do miękkości. Wlać resztę bulionu, doprawić sola oraz pieprzem i zabielić śmietaną.Kluseczki: wymieszać jajko ze startymi serami oraz bułką tartą i formować spłaszczone kulki (gdy masa jest za rzadka, dać więcej sera lub bułki), wrzucać na lekko osolony wrzątek. Wyjmować,m gdy tylko się zetną.Przełożyć do miseczek, zalać zupa i posypać listkami tymianku.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPotrawy z seremZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: