ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopory 2 sztukszynka 200 gramówjajka 6 sztukser żółty 200 gramówpieczarki 100 gramówdymka 4 sztukszczypiorek 0,5 porcjamasło 3 łyżek stołowychtymianek według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone jasne części porów przekroić wzdłuż tak, by powstały łódeczki. Włożyć do osolonego wrzątku i blanszować 4 minuty. Wyjąć i osaczyć. Kilka pędów szczypiorku krótko z blanszować i wyjąć, a resztę posiekać. 4 jajka ugotować na twardo. ostudzone obrać i pokroić w drobną kostkę. Oczyszczone, pokrojone dymki zeszklić na 2 łyżach masła. Dodać oczyszczone, drobno pokrojone pieczarki oraz pokrojona w kostkę szynkę i smażyć 3 minuty, przestudzić. Dodać pokrojone jajka oraz starty ser i posiekany szczypiorek. Wbić 2 surowe jajka. Mieszając, doprawić do smaku tymiankiem, solą oraz pieprzem. Farsz włożyć do połówek porów i zawiązać blanszowanym szczypiorkiem. Ułożyć pory w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym. Podlać kilkoma łyżkami wody. zapiekać 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, aż ser się zrumieni, a jajka zetną.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPotrawy z JajPotrawy z MięsaPotrawy z seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: