Wykonanie
Potrzeba
matką wynalazku. Sobota rano. W szafce z
pieczywem tylko czerstwe
bułki. Nie ma chętnych, by iść do sklepu po świeże. Chwila zastanowienia, przegląd lodówki i... uruchomienie piekarnika :) Nim piekarnik się nagrzeje,
śniadaniowe danie już prawie gotowe. Nim rozbudzicie się nad filiżanką
kawy, ciepłe i aromatyczne śniadanko wjedzie na stół:)
Składniki:czerstwa
bułka2
jajkaszczypiorek2 plastry
szynki2 łyżki tartego
żółtego seramasłosólpieprzSposób przygotowania:Nagrzej piekarnik do 180 st.
Bułkę przekrój na pół i wydrąż środek. Powstałe wgłębienie wysmaruj
masłem, ułóż paseczki
szynki, wbij surowe
jajko - jedno na jedną połówkę. Posyp
solą i
pieprzem. Dodaj pokrojony
szczypiorek i tarty
ser. Zapiekaj około 15 minut (jeśli wolisz
jajko mocniej ścięte, czas musisz odpowiednio wydłużyć).