ßßß Cookit - przepis na Pomidory i papryki nadziewane ryżem

Pomidory i papryki nadziewane ryżem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
pieprz według uznania
sól według uznania
sok pomidorowy 200 mililitrów
wrząca woda 400 mililitrów
ziele angielskie mielone 1 łyżek deserowych
margaryna 6 łyżek stołowych
rodzynki 25 gramów
brązowy ryż 200 gramów
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
pomidor 4 sztuk
zielona papryka 4 sztuk
Wykonanie:
Papryki i pomidory umyć i osuszyć. Z pomidorów ściąć wierzchołki i wyjąć miąższ. Z papryk odciąć nasadę razem z szypułką, usunąć nasiona i wypłukać. Miąższ z pomidorów oraz ścięte wierzchołki pomidorów i papryk zachować.Na patelni rozgrzać 4 łyżki margaryny, włożyć cebulę i smażyć przez 3-4 minuty (aż będzie szklista). Dodać ryż, miąższ z pomidorów, natkę, sól, pieprz, ziele angielskie i 400 ml wody. Gotować na małym ogniu przez 20 minut. Dodać rodziny i wymieszać. Przygotowane pomidory i papryki napełnić ryżem. Ułożyć w naczyniu do zapiekania i przykryć odciętymi wierzchołkami. Polać sokiem pomidorowym wymieszanym z 2 łyżkami roztopionej margaryny. Przykryć folią aluminiową i piec przez 45-50 minut w temp. 180°C. Podawać gorące lub zimne.
Autor: wieslawal64
Zobacz inne przepisy użykownika!
Inne
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6132/Pomidory-i-papryki-nadziewane-ryzem