ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopieprz według uznaniasól według uznaniasok pomidorowy 200 mililitrówwrząca woda 400 mililitrówziele angielskie mielone 1 łyżek deserowychmargaryna 6 łyżek stołowychrodzynki 25 gramówbrązowy ryż 200 gramównatka pietruszki 2 łyżek stołowychcebula 1 sztukpomidor 4 sztukzielona papryka 4 sztukWykonanie:Papryki i pomidory umyć i osuszyć. Z pomidorów ściąć wierzchołki i wyjąć miąższ. Z papryk odciąć nasadę razem z szypułką, usunąć nasiona i wypłukać. Miąższ z pomidorów oraz ścięte wierzchołki pomidorów i papryk zachować.Na patelni rozgrzać 4 łyżki margaryny, włożyć cebulę i smażyć przez 3-4 minuty (aż będzie szklista). Dodać ryż, miąższ z pomidorów, natkę, sól, pieprz, ziele angielskie i 400 ml wody. Gotować na małym ogniu przez 20 minut. Dodać rodziny i wymieszać. Przygotowane pomidory i papryki napełnić ryżem. Ułożyć w naczyniu do zapiekania i przykryć odciętymi wierzchołkami. Polać sokiem pomidorowym wymieszanym z 2 łyżkami roztopionej margaryny. Przykryć folią aluminiową i piec przez 45-50 minut w temp. 180°C. Podawać gorące lub zimne.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!InneDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: