ßßß
 
            
         Mam nadzieję, że tym przepisem zachęcę Was do wypróbowania tej sporej porcji witamin :)Składniki ( około 4 szkl.) :– 6 pomidorów– 2 ząbki czosnku ( nie są konieczne, ja dałam bo lubię )– pół szklanki wody– sól, pieprzPrzygotowanie:* Pomidory myjemy, parzymy wrzątkiem i obieramy ze skórki. Kroimy w ćwiartki, wkładamy do garnka, wlewamy pół szklanki wody i doprowadzamy do wrzenia.* Gotujemy nasze pomidory przez kilka minut, doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem, po czym miksujemy blenderem.Wystudzony sok pomidorowy jest gotowy do picia :)Jeżeli chcecie taki sok przechowywać dłużej, trzeba go zagotować i przelać do czystych, wyparzonych słoików.
Mam nadzieję, że tym przepisem zachęcę Was do wypróbowania tej sporej porcji witamin :)Składniki ( około 4 szkl.) :– 6 pomidorów– 2 ząbki czosnku ( nie są konieczne, ja dałam bo lubię )– pół szklanki wody– sól, pieprzPrzygotowanie:* Pomidory myjemy, parzymy wrzątkiem i obieramy ze skórki. Kroimy w ćwiartki, wkładamy do garnka, wlewamy pół szklanki wody i doprowadzamy do wrzenia.* Gotujemy nasze pomidory przez kilka minut, doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem, po czym miksujemy blenderem.Wystudzony sok pomidorowy jest gotowy do picia :)Jeżeli chcecie taki sok przechowywać dłużej, trzeba go zagotować i przelać do czystych, wyparzonych słoików.
 Kategorie:
Kategorie: