ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegomleko 1 szklanekwoda 1 szklanekjajka 2 sztukmąka 200 gramówmasło 1 łyżek stołowychcukier 1 łyżek deserowychsól 1 szczyptaowoce 400 gramówcukier puder według uznaniaWykonanie:Owoce oczyścić i osuszyć. Mleko wymieszać z wodą, dodać rozmącone jajka, mąkę oraz cukier i sól. Dobrze wymieszać i odstawić na 30 minut. Stopione, ciepłe masło połączyć z ciastem. Na teflonowej patelni usmażyć cienkie naleśniczki. Na każdy naleśnik nałożyć owoce i po zagięciu brzegu z dwóch stron na 3-4 cm złożyć na pół. Napełnione naleśniczki szybko obsmażyć na złoty kolor. Podawać na gorąco, posypane cukrem pudrem. Przygotowane ciepłe naleśniczki można tez podawać bez obsmażania.Uwagi:Owoce: maliny, jeżyny, truskawki, poziomki, jagody.Naleśniki z owocami można tez podawać z sosem waniliowym lub bitą śmietana z cukrem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Komentarze:Autor: renataliwData: 2009-07-15Wspaniale smakują z bitą śmietaną, posypane podpieczonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: