ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 9(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegomięso mielone 400 gramówpłaty lazanii 15 sztuksos pomidorowy 250 mililitrówpieprz według uznaniasól morska według uznaniagałka muszkatałowa według uznaniabazylia 4 listkóworegano według uznaniaczosnek 1 ząbkicebula 1 sztukmleko 0,5 litrówmąka 1 łyżek stołowychmasło 1 łyżek stołowychser 150 gramówoliwa według uznaniaWykonanie:Mięso usmażyć z cebulą i czosnkiem na oliwie. Dodać zioła , wymieszać z sosem pomidorowym.Beszamel: masło, mąka i mleko , wymieszać tak by nie powstały grudki i podgrzewać aż do gęstości bez przerwy mieszając.Do naczynia wlać troszkę przestudzonego beszamelu i układać na przemian płaty lazanii, beszamel, farsz aż do wyczerpania składników. Na sam wierzch polać beszamelem i posypać startym żółtym serem. Piec około 50-60 minut w temperaturze 160-170 stopni C. Można podawać z parmezanem, lub dowolnymi ulubionymi sosami.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z MięsaPotrawy z seremKomentarze:Autor: onoData: 2010-04-22dobry ten przepis ?? probował ktos juz ?? pozdrawiamAutor: danaData: 2010-02-07akaron ma byc ugotowany czy surowyAutor: Scully16Data: 2009-04-30sprobujcie!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: