Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 9(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
mięso mielone 400 gramówpłaty lazanii 15 sztuk
sos pomidorowy 250 mililitrów
pieprz według uznania
sól morska według uznaniagałka muszkatałowa według uznania
bazylia 4 listków
oregano według uznania
czosnek 1 ząbki
cebula 1 sztuk
mleko 0,5 litrów
mąka 1 łyżek stołowych
masło 1 łyżek stołowych
ser 150 gramów
oliwa według uznaniaWykonanie:
Mięso usmażyć z
cebulą i
czosnkiem na
oliwie. Dodać
zioła , wymieszać z
sosem pomidorowym.Beszamel:
masło,
mąka i
mleko , wymieszać tak by nie powstały grudki i podgrzewać aż do gęstości bez przerwy mieszając.Do naczynia wlać troszkę przestudzonego beszamelu i układać na przemian płaty lazanii, beszamel, farsz aż do wyczerpania składników. Na sam wierzch polać beszamelem i posypać startym
żółtym serem. Piec około 50-60 minut w temperaturze 160-170 stopni C. Można podawać z
parmezanem, lub dowolnymi ulubionymi sosami.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremKomentarze:Autor: onoData: 2010-04-22dobry ten przepis ?? probował ktos juz ?? pozdrawiamAutor: danaData: 2010-02-07
akaron ma byc ugotowany czy surowyAutor: Scully16Data: 2009-04-30sprobujcie!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: