ßßß Cookit - przepis na Lasagna z mięsem

Lasagna z mięsem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 9
(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
mięso mielone 400 gramów
płaty lazanii 15 sztuk
sos pomidorowy 250 mililitrów
pieprz według uznania
sól morska według uznania
gałka muszkatałowa według uznania
bazylia 4 listków
oregano według uznania
czosnek 1 ząbki
cebula 1 sztuk
mleko 0,5 litrów
mąka 1 łyżek stołowych
masło 1 łyżek stołowych
ser 150 gramów
oliwa według uznania
Wykonanie:
Mięso usmażyć z cebulą i czosnkiem na oliwie. Dodać zioła , wymieszać z sosem pomidorowym.
Beszamel: masło, mąka i mleko , wymieszać tak by nie powstały grudki i podgrzewać aż do gęstości bez przerwy mieszając.
Do naczynia wlać troszkę przestudzonego beszamelu i układać na przemian płaty lazanii, beszamel, farsz aż do wyczerpania składników. Na sam wierzch polać beszamelem i posypać startym żółtym serem. Piec około 50-60 minut w temperaturze 160-170 stopni C. Można podawać z parmezanem, lub dowolnymi ulubionymi sosami.
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Włoska
Potrawy z Mięsa
Potrawy z serem
Komentarze:
Autor: ono
Data: 2010-04-22
dobry ten przepis ?? probował ktos juz ?? pozdrawiam
Autor: dana
Data: 2010-02-07
akaron ma byc ugotowany czy surowy
Autor: Scully16
Data: 2009-04-30
sprobujcie!
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7118/Lasagna-z-miesem