ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomięso mielone mieszane 400 gramówpłatki lasanii 15 sztuksos pomidorowy 200 mililitrówmozzarella 150 gramówmasło 1 łyżek stołowychmąka 1 łyżek stołowychmleko 0,5 litrówcebula 1 sztukczosnek 1 ząbkilistki bazylii według uznaniagałka muszkatołowa według uznaniaoregano według uznaniasól morska według uznaniapieprz biały według uznaniaWykonanie:Beszamel zrobić z masła, mąki i mleka. Doprawić gałka.Mięso usmażyć z posiekana cebulą oraz czosnkiem. Dodać zioła, doprawić do smaku i wymieszać z sosem pomidorowym.Do naczynia wlać trochę sosu beszamelowego i układać na przemian ż do wyczerpania składników. Polać beszamelem i posypać startym serem. Zapiekać 50 minut w 160 stopniach.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z MakaronemPotrawy z MięsaPotrawy z seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: