Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mięso mielone mieszane 400 gramów
płatki lasanii 15 sztuk
sos pomidorowy 200 mililitrów
mozzarella 150 gramów
masło 1 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
mleko 0,5 litrów
cebula 1 sztuk
czosnek 1 ząbkilistki
bazylii według uznania
gałka muszkatołowa według uznania
oregano według uznania
sól morska według uznania
pieprz biały według uznaniaWykonanie:Beszamel zrobić z
masła,
mąki i
mleka. Doprawić gałka.
Mięso usmażyć z posiekana
cebulą oraz
czosnkiem. Dodać
zioła, doprawić do smaku i wymieszać z
sosem pomidorowym.Do naczynia wlać trochę
sosu beszamelowego i układać na przemian ż do wyczerpania składników. Polać beszamelem i posypać
startym serem. Zapiekać 50 minut w 160 stopniach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z
MakaronemPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: