ßßß Cookit - przepis na Naleśniki z jajami i grzybami

Naleśniki z jajami i grzybami

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 30 dekagramów
mleko 2 szklanek
słonina według uznania
jajko 4 sztuk
sól według uznania
grzyb 50 dekagramów
cebula 1 sztuk
smalec 3.5 łyżek stołowych
bułka tarta 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
natka pietruszki według uznania
tłuszcz 3 łyżek stołowych
Wykonanie:
Z wymienianych składników przygotować ciasto i usmażyć naleśniki( mąka, mleko, stopiona słonina do smażenia, 1 jajo, sól). Grzyby oczyścić, poszatkować. Cebulę pokrajać, zrumienić, dodać grzyby i udusić. Nadzienie przyprawić pieprzem, dodać tartą bułkę oraz ugotowane i posiekane jaja. Smarować naleśniki, składać w trójkąty i smażyć na tłuszczu. Podawać z zieloną sałatą, sałatką pomidorową ewentualnie z sosami. Można także smarować naleśniki serem lub powidłami i polewać śmietaną.
Potrawy mączne weg.
Potrawy z Grzybów
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1251/Nalesniki-z-jajami-i-grzybami