Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 30 dekagramów
mleko 2 szklanek
słonina według uznania
jajko 4 sztuk
sól według uznania
grzyb 50 dekagramów
cebula 1 sztuk
smalec 3.5 łyżek stołowych
bułka tarta 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
natka pietruszki według uznaniatłuszcz 3 łyżek stołowychWykonanie:Z wymienianych składników przygotować ciasto i usmażyć naleśniki(
mąka,
mleko, stopiona
słonina do smażenia, 1
jajo,
sól).
Grzyby oczyścić, poszatkować.
Cebulę pokrajać, zrumienić, dodać
grzyby i udusić. Nadzienie przyprawić
pieprzem, dodać
tartą bułkę oraz ugotowane i posiekane
jaja. Smarować naleśniki, składać w trójkąty i smażyć na tłuszczu. Podawać z
zieloną sałatą,
sałatką pomidorową ewentualnie z sosami. Można także smarować naleśniki
serem lub powidłami i polewać
śmietaną.Potrawy mączne weg.Potrawy z
GrzybówDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: