ßßß Cookit - przepis na Kotlety schabowe z farszem serowo -ziołowym

Kotlety schabowe z farszem serowo -ziołowym

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
schab 800 gramów
pieprz według uznania
cytryna 0,5 sztuk
rokpol 200 gramów
cebula szrlotka 1 sztuk
rozmaryn 2 łyżek stołowych
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
mąka 3 łyżek stołowych
sól według uznania
olej według uznania
Wykonanie:
Mięso, umyć, osączyć i pokroić w poprzek włókien na kotlety. W każdym kotlecie ostrym nożem zrobić głęboką kieszeń. Kotlety w środku i na zewnątrz oprószyć pieprzem i skropić sokiem cytrynowym. Odstawić pod przykryciem do lodówki na 30 minut. Rokpol rozgnieść widelcem, dodać cebulę i czosnek drobno posiekać, posiekaną zieleninę i wymieszać. Przygotowanym farszem napełnić kieszenie w kotletach i spiąć wykałaczkami lub zaszyć bawełnianą nicią kuchenną. Kotlety obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym oleju, na rumiano z obu stron. Posolić, podlać kilkoma łyżkami wody i dusić pod przykryciem kilka minut, aż ser w środku się roztopi, a mięso będzie miękkie. Kotlety ułożyć na talerzach, usunąć wykałaczki lub nici. Podawać z pieczonymi ziemniakami i sałatką.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4439/Kotlety-schabowe-z-farszem-serowo--ziolowym