Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
schab 800 gramów
pieprz według uznania
cytryna 0,5 sztukrokpol 200 gramów
cebula szrlotka 1 sztuk
rozmaryn 2 łyżek stołowych
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
mąka 3 łyżek stołowych
sól według uznania
olej według uznaniaWykonanie:
Mięso, umyć, osączyć i pokroić w poprzek włókien na kotlety. W każdym kotlecie
ostrym nożem zrobić głęboką kieszeń. Kotlety w środku i na zewnątrz oprószyć
pieprzem i skropić
sokiem cytrynowym. Odstawić pod przykryciem do lodówki na 30 minut. Rokpol rozgnieść widelcem, dodać
cebulę i
czosnek drobno posiekać, posiekaną
zieleninę i wymieszać. Przygotowanym farszem napełnić kieszenie w kotletach i spiąć wykałaczkami lub zaszyć bawełnianą nicią kuchenną. Kotlety obtoczyć w
mące i smażyć na rozgrzanym
oleju, na rumiano z obu stron. Posolić, podlać kilkoma łyżkami
wody i dusić pod przykryciem kilka minut, aż
ser w środku się roztopi, a
mięso będzie miękkie. Kotlety ułożyć na talerzach, usunąć wykałaczki lub nici. Podawać z pieczonymi
ziemniakami i
sałatką.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: