ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegoschab 800 gramówpieprz według uznaniacytryna 0,5 sztukrokpol 200 gramówcebula szrlotka 1 sztukrozmaryn 2 łyżek stołowychnatka pietruszki 2 łyżek stołowychmąka 3 łyżek stołowychsól według uznaniaolej według uznaniaWykonanie:Mięso, umyć, osączyć i pokroić w poprzek włókien na kotlety. W każdym kotlecie ostrym nożem zrobić głęboką kieszeń. Kotlety w środku i na zewnątrz oprószyć pieprzem i skropić sokiem cytrynowym. Odstawić pod przykryciem do lodówki na 30 minut. Rokpol rozgnieść widelcem, dodać cebulę i czosnek drobno posiekać, posiekaną zieleninę i wymieszać. Przygotowanym farszem napełnić kieszenie w kotletach i spiąć wykałaczkami lub zaszyć bawełnianą nicią kuchenną. Kotlety obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym oleju, na rumiano z obu stron. Posolić, podlać kilkoma łyżkami wody i dusić pod przykryciem kilka minut, aż ser w środku się roztopi, a mięso będzie miękkie. Kotlety ułożyć na talerzach, usunąć wykałaczki lub nici. Podawać z pieczonymi ziemniakami i sałatką.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: