ßßß Cookit - przepis na Łosoś w sosie z białej czekolady

Łosoś w sosie z białej czekolady

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
filety z łososia 4 sztuk
oliwa 2 łyżek stołowych
masło 1 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
bulion warzywny 1 szklanek
sos rybny 2 łyżek stołowych
sok z cytryny 4 łyżek stołowych
czekolada biała 50 gramów
papryczka chili suszona 2 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Sos: masło rozgrzać, dodać mąkę, wlać do zasmażki bulion oraz sos rybny i gotować 10 minut. Dodać połamana czekoladę oraz pokruszona paprykę, wlać sos z cytryny, wymieszać i odstawić.
Umyte, osuszone kawałki ryby oprószyć sola oraz pieprzem i usmażyć na, oliwie, z obu stron.
Przed podaniem podgrzać sos, polać nim rybę i podawać z ryżem.
Uwagi:
Rybę można też grillować na specjalnej patelni albo upiec na ruszcie (posmarować filety z obu stron oliwą).
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10190/Losos-w-sosie-z-bialej-czekolady