Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegofilety z
łososia 4 sztuk
oliwa 2 łyżek stołowych
masło 1 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
bulion warzywny 1 szklanek
sos rybny 2 łyżek stołowych
sok z cytryny 4 łyżek stołowych
czekolada biała 50 gramów
papryczka chili suszona 2 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Sos:
masło rozgrzać, dodać
mąkę, wlać do zasmażki
bulion oraz
sos rybny i gotować 10 minut. Dodać połamana
czekoladę oraz pokruszona
paprykę, wlać sos z
cytryny, wymieszać i odstawić.Umyte, osuszone kawałki
ryby oprószyć
sola oraz
pieprzem i usmażyć na,
oliwie, z obu stron.Przed podaniem podgrzać sos, polać nim
rybę i podawać z
ryżem.Uwagi:
Rybę można też grillować na specjalnej patelni albo upiec na ruszcie (posmarować filety z obu stron
oliwą).Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: