Wykonanie
Zielony sos na dobre zagościł w mojej lodówce. Kiedy tylko się kończy, szybko dorabiam kolejną porcje. Tym razem stanowił znakomity dodatek do pieczonego
łososia.
Łosoś upieczony w najprostszy sposób, z minimalną ilością przypraw.
Sos jest wystarczająco wyrazisty. Bardzo dobre połączenie - polecam!przepis z tej strony

składniki(2 porcje)2x po 150g filety z
łososia lub 2 dzwonka
sól i
pieprz3 łyżki
oliwy z oliweksos chimichurri
płatki chili do posypaniaprzygotowanie Rozgrzać piekarnik do 205 st C°Umieść filety z
łososia w naczyniu do pieczenia. Skropić każdy filet
oliwą z oliwek i posypać
solą i
pieprzem (z obu stron).Umieścić naczynie do pieczenia w piekarniku i piec przez 15 do 20 minut lub do momentu, aż
łosoś jest upieczony. Filety wyłożyć na talerze, polać sosem chimichurri i natychmiast podawać, najlepiej z
zielona sałatą. W osobnej miseczce podać dodatkową porcję sosu. Smacznego!
