ßßß Cookit - przepis na ROLADKI Z SOLI I ŁOSOSIA

ROLADKI Z SOLI I ŁOSOSIA

nazwa

Wykonanie

Sola i łosoś
Dwie pyszne ryby splecione ze sobą smakują stanowczo lepiej niż „solo”, wspomaga je bowiem bardzo apetyczny wygląd ;)
Ktoś mi kiedyś powiedział, że „nadmiar” i „brak” najlepiej wpływają na kreatywność… Taka była geneza powstania prezentowanego dzisiaj dania.
Składniki: (4 roladki czyli 2 porcje)
2 filety z soli
4 plastry łososia (każdy grubości około 5-7 mm)
sól i pieprz
oliwa
dodatkowo:
patyczki do szaszłyków/wykałaczki
Wykonanie:
Filety z soli przekroić wzdłuż na dwa „paski”. Oba rodzaje ryb oprószyć solą i pieprzem.
Na „paskach” z soli układać plastry łososia i ścisło zrolować. Każdą roladkę spiąć wykałaczką lub nadziać na patyczek.
Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, spryskać/skropić oliwą i piec 25 minut w temperaturze 190-200 stopni.
Podawać od razu.
Smacznego :)
Źródło:http://lepszysmak.wordpress.com/2012/04/17/roladki-z-soli-i-lososia