Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 180 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
wołowina z kością 500 gramów
włoszczyzna 1 sztuk
cebula 1 sztuk
ziele angielskie 5 ziarna
pieprz 6 ziarna
liść laurowy 1 sztuk
pieprz mielony według uznania
sól według uznania
baranina 150 gramów
majeranek 1 łyżek deserowych
ziele angielskie zielone 3 ziarna
cebula 1 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
mąka 350 gramów
jajka 1 sztukWykonanie:Umytą
wołowinę zalać 2 litrami zimnej
wody. Wrzucić oczyszczona
włoszczyznę, zrumieniona
cebulę i
przyprawy. Gotować ok. 2 godziny na małym ogniu. Odcedzić i doprawić do smaku.
Mięso baranie oczyścić ze ścięgien oraz błon i przepuścić przez maszynkę razem z gotowaną
wołowiną. Dodać
przyprawy, roztarty
czosnek, zeszkloną na
maśle posiekana
cebulę oraz
sól i
pieprze do smaku. Wyrobić na jednolitą masę.Do
mąki ze szczyptą
soli wbić
jajko i wyrobić, dodając tyle
wody, aby ciasto było elastyczne i niezbyt luźne. Gotowe ciasto odstawić pod przykryciem na 30 minut. Cienko rozwałkować i kieliszkiem wykrawać kółka. Ka każdym układać kuleczki farszu, sklejać jak pierogi. kołduny wrzucać partiami do wrzącego rosołu i gotować 6 minut od wypłynięcia.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MakaronemZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: