ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegospaghetti 350 gramówczosnek 2 ząbkioliwa 2 łyżek stołowychpomidory krojone 1 puszkakapary z zalewy 2 łyżek stołowychanchois 4 sztukoliwki zielone 4 łyżek stołowychpłatki chilli 1 szczyptanatka piertruszki 2 łyżek stołowychparmezan według uznaniaWykonanie:Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Oczyszczony czosnek oraz oliwki pokroić na plasterki, a anchois posiekać. Czosnek podsmażyć na rozgrzanej oliwie (2 minuty), dodać pomidory, kapary, anchois, chilli i oliwki i dusić 10 minut.Odcedzony makaron wymieszać z sosem, a po wierzchu posypać posiekana natką i wiórkami parmezanu.Uwagi:Makaron można przyrządzić raz z oliwkami zielonymi, raz z czarnymi. Duże kapary lepiej posiekać. Jeśli woli się łagodny smak, to należy zrezygnować z chilli.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z MakaronemPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: