Makaron, który opisałam post niżej zrobił na mnie takie wrażenie, że musiałam wypróbować go w domu. Smakował bardzo podobnie. A przygotowanie jest banalnie proste.Składniki:puszka anchoispapryczka chilli3 ząbki czosnkupomidorki koktajlowe (ja użyłam zwykłego pomidora)natka pietruszkimakaron spaghettioliwa z oliwekMakaron ugotowałam al dente w lekko osolonej wodzie z kroplą oliwy. Do miseczki wrzuciłam obrany czosnek, anchois i pokrojone chilli. Usunęłam pestki z papryczki aby nie było za ostre. Wszystko zblendowałam z oliwą z oliwek. Makaron odcedziłam i wrzuciłam z powrotem do garnka, w którym się gotował. Dodałam masę z anchois. Dokładnie wymieszałam. Dorzuciłam pokrojonego w ćwiartki pomidora i posypałam natką z pietruszki. Jak dla mnie nie potrzeba ani soli ani pieprzu. Papryczka nadaje pikantności a anchois jest wystarczająco słone. Podgrzewam i podaję uprzednio polewając oliwą z oliwek.Pytanie męża: Jest jeszcze? Bezcenne :)