By MagicPot, 6 stycznia 2016Spaghetti alio olio to najprostsze i najszybsze spaghetti jakie kiedykolwiek miałam okazję przygotować i skosztować. Najwięcej czasu stracimy na gotowanie się wody na spaghetti – reszta to dosłownie chwila.makaron spaghettidwa ząbki czosnkujedna mała papryczka chiliświeża natka pietruszkiparmezanoliwaNastawcie wodę na makaron i zróbcie sobie kawę i chwilę się odprężcieGdy woda się będzie gotować, posólcie ją i wrzućcie makaron spaghetti do garnka. Makaron gotujemy aldente.Gdy makaron będzie się gotował, obieżcie czosnek i drobno go posiekajcie.Na patelnię wlejcie oliwę i niech się rozgrzeje.Gdy oliwa będzie się grzać, poszatkujcie bardzo drobno papryczkę chili.Gdy oliwa będzie rozgrzana a makaron ugotowany i odcedzony, na patelnię wrzucamy czosnek i papryczkę chili. Chwilę podsmażamy i dodajemy ugotowany makaron. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki.Nakładamy na talerze tak przygotowane spaghetti alio olio, posypujemy świeżo poszatkowaną natką pietruszki i parmezanem.Smacznego!Polecam inne przepisy na makaronowe obiady: