Wykonanie
Przepis na szybki obiad.Składniki na 3-4 porcje: ok. 400g
makaronu spaghetti, sol,1-2
papryczki chili( zależy jaka lubicie ostre),3-4 ząbki
czosnku,6-8 łyżek
oliwy z oliwek,
natka pietruszki,
ser parmezan ( starty).Przygotowanie:
Makaron ugotować według opisu na opakowaniu.
Czosnek obrać i pokroić w plasterki,
chili pokroić w drobna kostkę( jeżeli nie chcemy żeby było zbyt ostre oczyścić
chili z pestek).Patelnie rozgrzać wlać
oliwę, dodać
czosnek oraz papryczkę. Podsmażyć na zloty kolor,dodać ugotowany
makaron i dobrze wymieszać. Posypać posiekana
natka oraz
parmezanem, doprawić
sola.Uwaga!! Nie przypalić
czosnku bo będzie gorzki.
Przepis mam z tv znanej kucharki Corneli Poletto.