Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
marchewka 3 sztuk
por 1 sztuk
pietruszka 1 sztuk
ziemniaki 3 sztuk
groszek swieży 110 gramówrosół z
kury 2 kostek
faolka szparagowa zielona 100 gramów
makaron 150 gramów
natka pietruszki według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Z kostek
bulionowych rosołu z
kury przygotować gorący
wywar. Oczyszczoną
marchewkę i
pietruszkę pokroić w krążki. Dodać do gotującego się
bulionu. Oczyszczony
por pokroić wzdłuż na cienkie paski i wrzucić do
bulionu. Oczyszczone pokrojone
ziemniaki wraz z pozostałymi jarzynami dorzucić do zupy i gotować kilkanaście minut, aż warzywa będą miękkie. Zupę doprawić
pieprzem.
Makaron ugotować w dużej ilości osolonego wrzątku, odcedzić i przelać zimna
wodą, osączyć. Podawać z
makaronem i posiekaną
natką pietruszki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: