ßßß Cookit - przepis na Zupa jarzynowa z zieloną fasolką

Zupa jarzynowa z zieloną fasolką

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
marchewka 3 sztuk
por 1 sztuk
pietruszka 1 sztuk
ziemniaki 3 sztuk
groszek swieży 110 gramów
rosół z kury 2 kostek
faolka szparagowa zielona 100 gramów
makaron 150 gramów
natka pietruszki według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Z kostek bulionowych rosołu z kury przygotować gorący wywar. Oczyszczoną marchewkę i pietruszkę pokroić w krążki. Dodać do gotującego się bulionu. Oczyszczony por pokroić wzdłuż na cienkie paski i wrzucić do bulionu. Oczyszczone pokrojone ziemniaki wraz z pozostałymi jarzynami dorzucić do zupy i gotować kilkanaście minut, aż warzywa będą miękkie. Zupę doprawić pieprzem. Makaron ugotować w dużej ilości osolonego wrzątku, odcedzić i przelać zimna wodą, osączyć. Podawać z makaronem i posiekaną natką pietruszki.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5134/Zupa-jarzynowa-z-zielona-fasolka