Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
marchewka 3 sztuk
por 1 sztuk
pietruszka 1 sztuk
groszek cukrowy 100 gramów
groszek zielony 110 gramówrosół z
kury 2 kostek
fasolka szparagowa zielona 100 gramów
makaron 150 gramów
natka piepruszki posiekana według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Z kostek
bulionowych przygotować gorący
wywar. Oczyszczoną
marchewkę i
pietruszkę pokroić w krążki i dodać do gotującego się
bulionu. Oczyszczonego
pora pokroić wzdłuż na cienkie paski i wrzucić do
bulionu. Pozostałe warzywa oczyścić i również wrzucić do zupy. Gotować kilkanaście minut, aż warzywa będą miękkie. doprawić zupę
pieprzem.
Makaron ugotować w dużej ilości osolonego wrzątku, odcedzić.Zupę podawać z
makaronem i drobno posiekaną
natką.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MakaronemZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: