Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 4 sztuk
papryka 1 sztuk
szczypiorek 2 pęczek
fasola szparagowa 10 dekagramów
brokuły 10 dekagramów
kalafior 10 dekagramów
marchewka 1 sztuk
mąka 2 łyżek stołowych
masło 4 łyżek stołowych
oliwa 2 łyżek stołowych
zioła prowansalskie według uznania
piprz według uznania
sól 2 dekagramówWykonanie:Warzywa, w zależności od rodzaju oczyścić, obrać i opłukać.
brokuły i
kalafior podzielić na różyczki,
fasolkę pociąć na kawałki. grubo posiekać
szczypiorek,
marchewkę pokroić w słupki a
paprykę w kostkę.
jajka zmiksować z
mąką. przyprawić
ziołami i solą/pieprzem.warzywa (oprócz
szczypiorku) podsmaż 10 min. na
oleju. doprawić do smaku. dodać
szczypiorek. na
maśle usmażyć 2 omlety, nałożyć przygotowaną wcześniej jarzynkę i złożyć na pół.Autor: aisha40Zobacz inne przepisy użykownika!InnePotrawy mączne weg.Potrawy z JajDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: