Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
kapusta biała 1 kilogramów
jajko na twardo 4 sztuk
ser żółty twardy 80 dekagramów
koperek według uznania
mleko 1 szklanek
śmietana 3 łyżek stołowych
olej 2 łyżek stołowych
bułka tarta 2 łyżek stołowych
sól według uznania
cukier według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Kapustę oczyścić z uszkodzonych liści, opłukać, przekrajać na 4 części, zalać dużą ilością wrzącej
wody z dodatkiem
mleka, ugotować pod przykryciem. Następnie odkryć na chwilę i ugotować pod przykryciem. Po ugotowaniu wyjąć, odsączyć, wystudzić, wyciąć głąb.
Jaja posiekać, wymieszać ze
startym serem, drobno pokrajanym
koperkiem,
śmietaną, doprawić, nałożyć pomiędzy liście
kapusty. Ułożyć w naczyniu, polać zrumienioną
tartą bułką wymieszaną ze stopionym
masłem, zapiec w gorącym piekarniku.Jarzyny i Pasztety weg.Potrawy z JajDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: