Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
karp 1.3 kilogramów
jajko 2 sztuk
bulion warzywny 2 kostek
bułka tarta 200 gramów
masło 3 łyżek stołowych
mąka 3 łyżek stołowych
cukier 1 łyżek stołowych
rodzynki 3 łyżek stołowych
płatki migdałowe 1 łyżek deserowych
pieprz według uznania
olej według uznania
vegeta 1 łyżek stołowychWykonanie:Sprawionego i oczyszczonego
karpia pokroić w dzwonki, natrzeć przyprawą. Panierować w
jajku i
tartej bułce, smażyć na
oleju.
Bulion przyrządzić w/g przepisu na opakowaniu.
Cukier smażyć na patelni, gdy się rozpuści i zbrązowieje dodać 0,5 szklanki gorącej
wody.
Masło rozpuścić, dodać
mąkę lekko zrumienić, dodać
bulion, karmel zrobiony z
cukru, wymoczone
rodzynki,
płatki migdałowe i doprawić
pieprzem.
Rybę podawać z sosem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: