ßßß Cookit - przepis na Karp w sosie z bakaliami

Karp w sosie z bakaliami

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
karp 1.3 kilogramów
jajko 2 sztuk
bulion warzywny 2 kostek
bułka tarta 200 gramów
masło 3 łyżek stołowych
mąka 3 łyżek stołowych
cukier 1 łyżek stołowych
rodzynki 3 łyżek stołowych
płatki migdałowe 1 łyżek deserowych
pieprz według uznania
olej według uznania
vegeta 1 łyżek stołowych
Wykonanie:
Sprawionego i oczyszczonego karpia pokroić w dzwonki, natrzeć przyprawą. Panierować w jajku i tartej bułce, smażyć na oleju. Bulion przyrządzić w/g przepisu na opakowaniu. Cukier smażyć na patelni, gdy się rozpuści i zbrązowieje dodać 0,5 szklanki gorącej wody. Masło rozpuścić, dodać mąkę lekko zrumienić, dodać bulion, karmel zrobiony z cukru, wymoczone rodzynki, płatki migdałowe i doprawić pieprzem. Rybę podawać z sosem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Ryb
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3592/Karp-w-sosie-z-bakaliami