ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegosznycle wieprzowe 4 sztukser owczy 150 gramówbazylia 4 gałązkipomidory suszone marynowane 4 sztukpapryka czerwona 1 sztukoliwa 1 łyżek stołowychcebula czerwona 2 sztuksałata lodowa 1 sztukocet 6 łyżek stołowychcukier 0,5 łyżek deserowycholej 4 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone mięso rozbić, oprószyć sola oraz pieprzem. Ser pokroić w plasterki. Na połowie każdego sznycla ułożyć ser, listki bazylii i pomidory. Przykryć drugą połowa mięsa i spiąć wykałaczkami. Sznycle piec na grillu pod przykryciem 10 minut, a pod koniec pieczenia skropić oliwą.Sałatka: oczyszczoną paprykę pokroić w cienkie plasterki, a oczyszczoną cebulę w krążki. oczyszczone liście sałaty porwać na mniejsze kawałki. Ocet wymieszać z solą, pieprzem, cukrem oraz olejem. Przygotowane warzywa wymieszać z sosem.Upieczone na grillu sznycle podawać z przygotowaną sałatką.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaPotrawy z MięsaPotrawy z seremSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: