Wykonanie
W sklepie zobaczyłam piękne
polędwiczki, więc się skusiłam.
Potem małżonek szukał na necie ciekawych przepisów. Padło na ten oto . To był dobry wybór. Ciekawe połączenie, łatwe w przygotowaniu. Dorosłym smakowały.

Składniki:1 polędwiczkakilka
suszonych pomidorów w
oleju2 ząbki
czosnkuliście
bazyliisól,
pieprzoliwa do smażenia

Wykonanie:Piekarnik rozgrzać do 200 stopni.
Polędwiczki umyć, osuszyć i oczyścić z błonek. Pokroić na 2 cm paski. Każdy delikatnie rozbić. Doprawić
solą i
pieprzem.
Czosnek pokroić w plasterki,
pomidory na mniejsze kawałki. Na każdym kawałki
polędwicy kładziemy listki
bazylii, kawałki
pomidora i plasterki
czosnku. Zwijamy i spinamy wykałaczką. Na patelni rozgrzewamy
oliwę (można też użyć tej z
pomidorów).
Polędwiczki obsmażamy z każdej strony. Obsmażone kładziemy na blachę i wkładamy do piekarnika. Pieczemy około 15 minut.