Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
filet z piersi kurczaka 40 dekagramów
kiwi 4 sztuk
ananas 8 plastry
jabłko 1 sztuk
ostra papryczka chili 1 sztuk
jogurt naturalny 1/2 szklanek
sok z cytryny 1 sztukstarty
imbir 1 łyżek stołowych
miód 1 łyżek stołowych
sól według uznania
chili według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Pierś kurczaka umyć, dokładnie osuszyć. Natrzeć
solą oraz
pieprzem i upiec w piekarniku lub usmażyć na patelni. Wymieszać
sok z cytryny,
jogurt,
miód oraz
przyprawy. Odstawić na 20 minut.
Kiwi umyć, obrać i pokroić w plasterki. Umyte i osuszone
jabłko przekroić na ćwiartki, wyciąć gniazdo nasienne i poszatkować.
Papryczkę chili umyć, oczyścić z pestek i drobno posiekać. Upieczoną
pierś kurczaka ostudzić, pokroić w cienkie plasterki. Na środku 4 talerzy ozdobnie rozprowadzić przygotowaną marynatę. Na marynacie ułożyć plasterki
kurczaka, przekładając je plasterkami
jabłka. Wokół
kurczaka rozłożyć
kiwi oraz plastry
ananasa przekrojone na pół. Całość posmarować resztą marynaty, posypać posiekaną
papryczka chili.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: