ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegofenkuł z natką 1 sztuksok z cytryny 4 łyżek stołowychwywar warzywny 125 mililitrówpłatki żelatyny 6 sztukserek mascarpone 125 gramówśmietana 125 mililitrównasiona sezamu 2 łyżek stołowychpapryka czerwona 1 sztukpapryka zielona 1 sztukpapryka żółta 1 sztukocet 3 łyżek stołowychwino ryżowe 1 łyżek stołowycholiwa 1 łyżek stołowycholej sezamowy 3 łyżek deserowychcukier 1 szczyptapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczona bulwę fenkułu pokroić w dużą kostkę i gotować 25 minut w wywarze z dodatkiem soli oraz soku z cytryny. Żelatynę namoczyć. Przetrzeć fenkuł i dodać odciśnięta żelatynę. Doprawić do smaku sola oraz pieprzem, ostudzić. Dodać posiekaną natkę fenkułu i mascarpone, wymieszać. Schłodzoną, gęstą śmietanę ubić na sztywno i dodać do masy doprawiając do smaku. mus przełożyć do opłukanej zimna wodą foremki i wstaw3ic do lodówki na 4 h.Sezam uprażyć na suchej patelni. oczyszczone papryki pokroić w paski. Przyprawić octem, winem, solą oraz pieprzem i oliwą. Mus wyjąc z foremki i podzielić na porcje. Podawać z sałatka z papryki i sezamem, udekorowany narka fenkułu.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z seremSałatkiSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: