Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
papryka żółta 4 sztuk
papryka czerwona 4 sztuk
brzoskwinie konserwowe 600 gramów
oliwa 4 łyżek stołowych
sok z cytryny 4 łyżek stołowych
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
papryki pokroić w ćwiartki i ułożyć na blasze skórką do góry i opiekać w 250 stopniach, aż pod skórką utworzą się pęcherze powietrza. Zdjąć skórkę, przykryć
paprykę wilgotną ściereczką i odstawić na kilka minut,
potem pokroić w paseczki.Osączone
brzoskwinie pokroić na niewielkie kawałki.
Oliwę wymieszać z
sokiem z cytryny, doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem. Sosem skropić
paprykę i
brzoskwinie, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce. Przed podaniem posypać posiekaną
natką pietruszki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia TureckaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: