Wykonanie
Lekka i bardzo zdrowa
sałatka z pęczaku, kolorowych
papryk,
pomidora i dużej ilości
natki pietruszki. Pełna witamin i minerałów.
Sałatka jest idealna jako dodatek do obiadu, czy na szybką przekąskę lub podwieczorek. Świetnie sprawdzi się jako
sałatka na wynos, np. do pracy, czy na wycieczki.2 duże lub 4 małe porcjeSkładniki120 g pęczaku1/4
papryki żółtej1/4
papryki czerwonej1/4
papryki zielonej1 duży
pomidor1 pęczek zielonej
natki pietruszki2 łyżki
oliwy1 łyżka
soku z cytryny3/4 łyżeczki
soli1/4 łyżeczki
pieprzu1/2 ząbka
czosnkuWykonaniepęczak ugotować w lekko osolonej wodzie, al dente. Następnie
kaszę przestudzić
papryki pokroić w drobną kostkę
pomidora obrać i również pokroić z drobną kostkę
natkę pietruszki posiekać dość drobno
czosnek przecisnąć przez praskęwszystkie składniki sałatki, tzn
kaszę, wszystkie warzywa oraz
oliwę, sok i
przyprawy, dokładnie wymieszaćodstawić na kilka minut by
sałatka się “przegryzła”przechowywać w lodówce
Opublikowano: 5 czerwca 2015Przepis własnyLubisz? :)Fotokulinarnie na facebookuZobacz także
Pęczak z
kurkami,
pomidorami i
fetąMini tosty z
camembert na słodko
Smoothie
brzoskwiniowo-malinowy
Sernik
waniliowy na zimno z
truskawkamiPlease enable JavaScript to view the comments powered by Disqus. comments powered by Disqus