Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
pomidorki kokrajlowe 15 sztuk
serek mascarpone Milbona 4 łyżek stołowych
oliwa z oliwek terra di Bari 1 łyżek stołowych
bazylia 1 łyżek deserowych
natka pietruszki 1 łyżek deserowych
sól według uznania
pieprz według uznania
śmietana kwaśna Pilos 1 łyżek stołowychWykonanie:W naczyniu wymieszać
serek ze
śmietaną,
oliwa,
natką pietruszki i
bazylią, całość doprawić
solą i
pieprzem.
pomidorki umyć i osączyć, każdy przeciąć w poprzek i część z szypułką odłożyć do dekoracji. Przy pomocy szpiczastego noża, delikatnie usunąć pestki i tak przygotowane
pomidorki wypełnić przygotowanym nadzieniem. Gotowe
pomidorki poukładać na talerzu i podawać jako przystawkę bezpośrednio po przyrządzeniu.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z
seremSałatkiSurówkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: