Wykonanie
Pyszna ,aromatyczna i bardzo prosta
sałatka. M ożna ją przyrządzić błyskawicznie,ale pod warunkiem,że mamy przygotowaną wcześniej pieczoną
paprykę .
Ilości składników dowolne, zależne od apetytu i naszych "możliwości...."Do mojej sałatki użyłam:Składniki/na 2 osoby/1
papryka czerwona1
papryka żółta200 g
sera fetasól/do smaku/
pieprz kolorowy/świeżo zmielony/Sos do sałatki:
2 łyżki
oliwy z oliwek1/2 łyżeczki
cukru1 łyżka
octu jabłkowegooregano/do smaku/
sól /do smaku/Wykonanie:Przygotować
sos sałatkowy łącząc ze sobą wszystkie składniki/ do otrzymania konsystencji emulsji/.Zamiast
oregano można użyć innej ,ulubionej
przyprawy, można również dodać odrobinę
chilli.Upieczoną
paprykę pokroić w paseczki i przełożyć do salaterki.
Ser feta pokroić w kostkę i dodać do
papryki. D oprawić całość do smaku
solą i
pieprzem,lekko wymieszać.S ałatkę polać sosem bezpośrednio przed spożyciem .Do przygotowania sałatki należy użyć schłodzonych składników .