ßßß
Pyszna ,aromatyczna i bardzo prosta sałatka. M ożna ją przyrządzić błyskawicznie,ale pod warunkiem,że mamy przygotowaną wcześniej pieczoną paprykę .
Ilości składników dowolne, zależne od apetytu i naszych "możliwości...."Do mojej sałatki użyłam:Składniki/na 2 osoby/1 papryka czerwona1 papryka żółta200 g sera fetasól/do smaku/pieprz kolorowy/świeżo zmielony/Sos do sałatki:
2 łyżki oliwy z oliwek1/2 łyżeczki cukru1 łyżka octu jabłkowegooregano/do smaku/sól /do smaku/Wykonanie:Przygotować sos sałatkowy łącząc ze sobą wszystkie składniki/ do otrzymania konsystencji emulsji/.Zamiast oregano można użyć innej ,ulubionej przyprawy, można również dodać odrobinę chilli.Upieczoną paprykę pokroić w paseczki i przełożyć do salaterki.Ser feta pokroić w kostkę i dodać do papryki. D oprawić całość do smaku solą i pieprzem,lekko wymieszać.S ałatkę polać sosem bezpośrednio przed spożyciem .Do przygotowania sałatki należy użyć schłodzonych składników .