ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoboczek (bez skóry i kości)500 gramówcebula 2 sztukpiwo jasne 0,5 szklanekczosnek 4 ząbkioliwa 1 łyżek stołowychmiód 1 łyżek stołowychmajerane według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyty, osuszony płat boczku natrzeć czosnkiem roztartym z solą, pieprzem oraz starta na drobnych oczkach cebula. Zwinąć płat boczku i obwiązać bawełnianą nicią kuchenna. Wierzch mięsa natrzeć majerankiem. Włożyć do nasmarowanej oliwa brytfanki. Dodać drugą oczyszczona i pokrojoną na cząstki cebule. podlać piwem. Piec pod przykryciem ok. 60 minut w 180 stopniach. pod koniec pieczenia boczek odkryć, posmarować łyżką miodu i piec jeszcze 10 minut, aż wierzch się zrumieni. Boczek lekko ostudzić, zdjąć nici i pokroić w dość grube plastry. Podawać z makaronem, pieczonymi ziemniakami lub pieczywem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: