ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegofilet z kaczki 600 gramówoliwa według uznaniamajeranek według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniamiód 4 łyżek stołowychkrupnik (alkohol)40 gramówsok z pomarańczy 80 gramówczosnek według uznaniaWykonanie:Marynata: oliwę wymieszać z majerankiem, zmiażdżonym czosnkiem, solą oraz pieprzem.Skórkę z piersi kaczki naciąć na krzyż i marynować mięso 2 dni, zanurzone w przygotowanej marynacie. Co jakiś czas mięso obracać. Smażyć na oliwie, skórką do dołu, aż wytopi się i będzie chrupiąca. Przewrócić filety i jeszcze przez moment smażyć.Wymieszać miód z alkoholem oraz sokiem z pomarańczy i polać tym kaczkę.Uwagi:Do sosu można dodać też odrobinę masła, wtedy będzie bardziej zawiesisty.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: