ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegopieprz według uznaniasól według uznaniamasło 50 gramówczosnek 2 ząbkiwino białe wytrawne 1.5 szklanekkoncentrat pomidorowy 1 łyżek stołowychkolendra 0.5 łyżek deserowychliść laurowy 2 sztukziele angielskie 5 sztukolej 4 łyżek stołowychjabłko kwaskowate 2 sztukseler 0.5 sztukpor 1 sztukpietruszka 1 sztukmarchew 2 sztuksok z cytryny 1 sztukkarp 1 sztukWykonanie:Karpia umyć, osuszyć, natrzeć, w środku i na zewnątrz solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny, odstawić do lodówki na 1,5 godz.Warzywa obrać, oczyścić i pokroić w słupki. Obrane jabłka zetrzeć na grubych oczkach i skropić sokiem z cytryny. Na patelni rozgrzać olej i włożyć rozdrobnione warzywa z jabłkami. Dodać przyprawy, podlać winem i dusić przez 5 minut, mieszając, aż warzywa lekko zmiękną. Wymieszać z koncentratem pomidorowym i roztartym czosnkiem, ostudzić. Rybę nadziać przygotowanym farszem, otwór spiąć wykałaczkami. Resztę warzyw rozłożyć na dnie wysmarowanej masłem brytfanny. Na wierzchu ułożyć karpia i obłożyć płatkami masła. Piec ok.45 minut w 180 stopniach, często skrapiając winem i stopionym masłem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybWigiliaKomentarze:Autor: martunia0704Data: 2009-04-30Świetne i pyszne :))) Polecam !!!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: