ßßß Cookit - przepis na Gulaszowa

Gulaszowa

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Gulaszowa
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 55 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 4
Składnik
Logo Ilość Czego
piersi z kurczaka 800 gramów
papryka 4 sztuk
ziemniaki 4 sztuk
cebula 2 sztuk
koncentrat pomidorowy 2 łyżek stołowych
bulion drobiowy 2 szklanek
olej 4 łyżek stołowych
śmietana 0,5 szklanek
czosnek 2 ząbki
listem laurowy 1 sztuk
ziele angielskie według uznania
papryka mielona ostra i słodka według uznania
kminek według uznania
natka pietruszki według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Umyte, osuszone mięso pokroić w kostkę. Oczyszczone papryki pokroić w paski. Oczyszczoną cebulę i czosnek posiekać. Oczyszczone ziemniaki pokroić w kostkę. Na rozgrzanym w rondlu oleju podsmażyć mięso z cebulą i czosnkiem. Włożyć paprykę i smażyć kilka minut. Dodać ziemniaki i smażyć jeszcze 2 minuty. Wrzucić listek, ziele, dodać pieprz, obie mielone papryki i kminek. Wlać bulion i dusić 30 minut. Pod koniec wlać koncentrat wymieszany ze śmietaną. Zagotować i posypać natką. Podawać z chlebem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Kuchnia Staropolska
Potrawy z Mięsa
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6362/Gulaszowa