« Powrót  GulaszowaDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 55 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegopiersi z kurczaka 800 gramówpapryka 4 sztukziemniaki 4 sztukcebula 2 sztukkoncentrat pomidorowy 2 łyżek stołowychbulion drobiowy 2 szklanekolej 4 łyżek stołowychśmietana 0,5 szklanekczosnek 2 ząbkilistem laurowy 1 sztukziele angielskie według uznaniapapryka mielona ostra i słodka według uznaniakminek według uznanianatka pietruszki według uznaniasól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone mięso pokroić w kostkę. Oczyszczone papryki pokroić w paski. Oczyszczoną cebulę i czosnek posiekać. Oczyszczone ziemniaki pokroić w kostkę. Na rozgrzanym w rondlu oleju podsmażyć mięso z cebulą i czosnkiem. Włożyć paprykę i smażyć kilka minut. Dodać ziemniaki i smażyć jeszcze 2 minuty. Wrzucić listek, ziele, dodać pieprz, obie mielone papryki i kminek. Wlać bulion i dusić 30 minut. Pod koniec wlać koncentrat wymieszany ze śmietaną. Zagotować i posypać natką. Podawać z chlebem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaKuchnia StaropolskaPotrawy z MięsaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: