Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
papryka czerwona 3 sztuk
cebula 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
pomidor 3 sztuk
wywar z jarzyn 1 szklanek
olej słonecznikowy tłoczony na zimno 2 łyżek stołowych
majeranek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyścić i upiec
papryki w piekarniku przez około 15-20 minut. Ostudzić, obrać ze skórki, a miąższ pokroić w drobne kawałki. Obrać i pokroić w drobną kostkę
cebulę, sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w ćwiartki
pomidory, rozgnieść ząbki
czosnku. Na dużej patelni rozgrzać
olej, wrzucić pokrojoną
cebulę i
czosnek. Podsmażyć. Dodawać kolejno pozostałe składniki: upieczoną
paprykę,
pomidory. Po paru minutach przełożyć z patelni całość do rondelka, dodać
bulionu i
wody i gotować na średnim ogniu około pół godziny. Przyprawić
ziołami i
solą. Można podawać z grzankami z
razowego chleba.ZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: