Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegobarszcz czerwony ekspresowy 1 sztuk
burak czerwony 1 sztuk
czosnek 3 ząbki
cebula czerwona 2 sztuk
jabłka 1 sztuk
oliwa 4 łyżek stołowych
liść laurowy 1 sztuk
ziele angielske 3 ziarna
pieprz według uznania
sól według uznania
tymianek 5 gałązki
jogurt naturalny 4 łyżek stołowychWykonanie:Oczyszczona
cebule i
czosnek drobno posiekać i podsmażyć na
oliwie, dodać oczyszczonego i pokrojonego na małe kawałeczki
buraka oraz obrane i pokrojone na małe kawałki
jabłko. Dusić przez chwile. Barszcz czerwony zalać 3 szklankami wrzącej
wody, wymieszać i zalać nim usmażone
warzywa i owoce. Wrzucić 3 gałązki
tymianku,
ziele angielskie,
listek laurowy oraz
sól i
pieprz do smaku. Gotować na wolnym ogniu 15 minut, uważać, aby nie zagotować, bo barszcz mógłby stracić kolor. Z zupy usunąć
ziele angielskie i listek, przelać do blendera i zmiksować. Przed podaniem polać
jogurtem i udekorować
tymiankiem. Można też udekorować świeżym
ogórkiem. Podawać na ciepło lub na zimno.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaWigiliaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: