ßßß Cookit - przepis na Pikantny barszczyk z jogurtem

Pikantny barszczyk z jogurtem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
barszcz czerwony ekspresowy 1 sztuk
burak czerwony 1 sztuk
czosnek 3 ząbki
cebula czerwona 2 sztuk
jabłka 1 sztuk
oliwa 4 łyżek stołowych
liść laurowy 1 sztuk
ziele angielske 3 ziarna
pieprz według uznania
sól według uznania
tymianek 5 gałązki
jogurt naturalny 4 łyżek stołowych
Wykonanie:
Oczyszczona cebule i czosnek drobno posiekać i podsmażyć na oliwie, dodać oczyszczonego i pokrojonego na małe kawałeczki buraka oraz obrane i pokrojone na małe kawałki jabłko. Dusić przez chwile. Barszcz czerwony zalać 3 szklankami wrzącej wody, wymieszać i zalać nim usmażone warzywa i owoce. Wrzucić 3 gałązki tymianku, ziele angielskie, listek laurowy oraz sól i pieprz do smaku. Gotować na wolnym ogniu 15 minut, uważać, aby nie zagotować, bo barszcz mógłby stracić kolor. Z zupy usunąć ziele angielskie i listek, przelać do blendera i zmiksować. Przed podaniem polać jogurtem i udekorować tymiankiem. Można też udekorować świeżym ogórkiem. Podawać na ciepło lub na zimno.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Wigilia
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9642/Pikantny-barszczyk-z-jogurtem