ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegobarszcz czerwony ekspresowy 1 sztukburak czerwony 1 sztukczosnek 3 ząbkicebula czerwona 2 sztukjabłka 1 sztukoliwa 4 łyżek stołowychliść laurowy 1 sztukziele angielske 3 ziarnapieprz według uznaniasól według uznaniatymianek 5 gałązkijogurt naturalny 4 łyżek stołowychWykonanie:Oczyszczona cebule i czosnek drobno posiekać i podsmażyć na oliwie, dodać oczyszczonego i pokrojonego na małe kawałeczki buraka oraz obrane i pokrojone na małe kawałki jabłko. Dusić przez chwile. Barszcz czerwony zalać 3 szklankami wrzącej wody, wymieszać i zalać nim usmażone warzywa i owoce. Wrzucić 3 gałązki tymianku, ziele angielskie, listek laurowy oraz sól i pieprz do smaku. Gotować na wolnym ogniu 15 minut, uważać, aby nie zagotować, bo barszcz mógłby stracić kolor. Z zupy usunąć ziele angielskie i listek, przelać do blendera i zmiksować. Przed podaniem polać jogurtem i udekorować tymiankiem. Można też udekorować świeżym ogórkiem. Podawać na ciepło lub na zimno.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaWigiliaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: