ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegopomidory 4 sztukczosnek 2 ząbkicebula 1 sztukburaczek ćwiklowy 1 sztukoliwa 4 łyżek stołowychtymianek 3 gałązkiliść laurowy 1 sztukziele angielske 2 ziarnabulion wolowy 2,5 szklanekpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczony czosnek pokroić na plasterki. Umyte pomidory przekroić na pół, włożyć do żaroodpornego naczynia, posypać czosnkiem i polać oliwą. Piec 25 minut w 180 stopniach. Oczyszczonego buraka pokroić na paski. Oczyszczona, drobno pokrojona cebule podsmażyć w rondlu na pozostałej oliwie, dodać kawałki buraka. Zalać warzywa bulionem, dodać ziele oraz listek i gotować na wolnym ogniu. Upieczone pomidory obrać , dodać do zupy razem z czosnkiem i sokiem, który powstał podczas pieczenia. Wrzucić 3 gałązki tymianku i gotować 25 minut. Doprawić zupę do smaku solą oraz pieprzem.Uwagi:Świeży tymianek można zastąpić łyżeczką suszonego.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: