ßßß Cookit - przepis na Zupa z pieczonych pomidorów

Zupa z pieczonych pomidorów

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
pomidory 4 sztuk
czosnek 2 ząbki
cebula 1 sztuk
buraczek ćwiklowy 1 sztuk
oliwa 4 łyżek stołowych
tymianek 3 gałązki
liść laurowy 1 sztuk
ziele angielske 2 ziarna
bulion wolowy 2,5 szklanek
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczony czosnek pokroić na plasterki. Umyte pomidory przekroić na pół, włożyć do żaroodpornego naczynia, posypać czosnkiem i polać oliwą. Piec 25 minut w 180 stopniach. Oczyszczonego buraka pokroić na paski. Oczyszczona, drobno pokrojona cebule podsmażyć w rondlu na pozostałej oliwie, dodać kawałki buraka. Zalać warzywa bulionem, dodać ziele oraz listek i gotować na wolnym ogniu. Upieczone pomidory obrać , dodać do zupy razem z czosnkiem i sokiem, który powstał podczas pieczenia. Wrzucić 3 gałązki tymianku i gotować 25 minut. Doprawić zupę do smaku solą oraz pieprzem.
Uwagi:
Świeży tymianek można zastąpić łyżeczką suszonego.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10195/Zupa-z-pieczonych-pomidorow