Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 7(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka pszenna 1 szklanek
mąka żytnia 1 szklanek
jajka 1 sztuk
woda 0,5 szklanek
sól 1 szczypta
cebula 3 sztuk
czosnek 2 ząbki
seler naciowy 3 łodyga
masło 2 łyżek stołowych
soczewica czerwona 3 szklanek
majeranek według uznania
estragon według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Ciasto: z przesianej
mąki,
jajka, szczypty
soli oraz ok. pół szklanki ciepłej
wody zagnieść elastyczne ciasto. Przykryć i odstawić na 15 minut.Farsz: oczyszczoną
cebulę,
czosnek oraz
seler posiekać i podsmażyć na
maśle. Dodać ugotowaną wcześniej
soczewicę i lekko rozgnieść widelcem. Doprawić do smaku
sola,
pieprzem,
majerankiem oraz
estragonem. Dusić, aż płyn odparuje.Rozwałkować ciasto. Na płacie ciasta rozłożyć małe kulki nadzienia, przykryć drugim płatem. Formą wycinać kształt zajączka. Gotować w osolonej wodzie.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia Polska
Przetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: