Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
rzodkiewki 1 pęczekliście
sałaty masłowej według uznanialiście
kapusty pekińskiej według uznania
dymka 3 sztuk
ogórek zielony 1 sztuk
oliwa 5 łyżek stołowych
papryka mielona ostra 1 szczypta
sok z cytryny 3 łyżek stołowych
ocet 1 łyżek deserowych
cukier 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte
rzodkiewki oraz
ogórek osuszyć i pokroić w plasterki. Oczyszczoną
cebulę pokroić w piórka, a
szczypiorek odłożyć do dekoracji.Umyte, osuszone liście
sałaty oraz
kapusty ułożyć na półmisku, a na nich pozostałe składniki surówki.Sos:
oliwę zmiksować z
papryką mieloną,
sokiem z cytryny,
octem,
cukrem oraz
solą i
pieprzem do smaku.Sosem polać surówkę i schłodzić. przed podaniem udekorować
szczypiorkiem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaSurówkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: