ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegorzodkiewki 1 pęczekliście sałaty masłowej według uznanialiście kapusty pekińskiej według uznaniadymka 3 sztukogórek zielony 1 sztukoliwa 5 łyżek stołowychpapryka mielona ostra 1 szczyptasok z cytryny 3 łyżek stołowychocet 1 łyżek deserowychcukier 1 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte rzodkiewki oraz ogórek osuszyć i pokroić w plasterki. Oczyszczoną cebulę pokroić w piórka, a szczypiorek odłożyć do dekoracji.Umyte, osuszone liście sałaty oraz kapusty ułożyć na półmisku, a na nich pozostałe składniki surówki.Sos: oliwę zmiksować z papryką mieloną, sokiem z cytryny, octem, cukrem oraz solą i pieprzem do smaku.Sosem polać surówkę i schłodzić. przed podaniem udekorować szczypiorkiem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaSurówkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: