ßßß Cookit - przepis na Surówka wiosenna

Surówka wiosenna

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
rzodkiewki 1 pęczek
liście sałaty masłowej według uznania
liście kapusty pekińskiej według uznania
dymka 3 sztuk
ogórek zielony 1 sztuk
oliwa 5 łyżek stołowych
papryka mielona ostra 1 szczypta
sok z cytryny 3 łyżek stołowych
ocet 1 łyżek deserowych
cukier 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte rzodkiewki oraz ogórek osuszyć i pokroić w plasterki. Oczyszczoną cebulę pokroić w piórka, a szczypiorek odłożyć do dekoracji.
Umyte, osuszone liście sałaty oraz kapusty ułożyć na półmisku, a na nich pozostałe składniki surówki.
Sos: oliwę zmiksować z papryką mieloną, sokiem z cytryny, octem, cukrem oraz solą i pieprzem do smaku.
Sosem polać surówkę i schłodzić. przed podaniem udekorować szczypiorkiem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Surówki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11755/Surowka-wiosenna