« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegojabłka 1 sztukrzodkiewki 1 pęczeksok z cytryny według uznaniapomarańcze 1 sztukdymka 1 pęczekogórki marynowane 2 sztukoliwki czarne 8 sztukoliwa 1 łyżek deserowychcukier 0,5 łyżek deserowychsos sałatkowy polski 1 sztukpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte jabłko pokroić ze skórką na ćwiartki, a potem na cienkie plasterki usuwając gniazdo nasienne i skropić sokiem z cytryny. Oczyszczone rzodkiewki pokroić na ćwiartki. obrane pomarańcze podzielić na cząstki. oczyszczona dymkę pokroić na krążki razem ze szczypiorem. Ogórki pokroić na półplasterki. Przygotowane warzywa, oliwki oraz owoce ułożyć na półmisku.Wymieszać sos sałatkowy z sokiem z drugiej polowycytryny, oliwą, cukrem, solą oraz pieprzem i polać sałatkę.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: