ßßß Cookit - przepis na Surówka z kapusty pekińskiej i dymki

Surówka z kapusty pekińskiej i dymki

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
kapusta pekińska 1 sztuk
dymka 1 pęczek
kiełki soi 0,5 szklanek
papryka marynowana żółta według uznania
oliwa 2 łyżek stołowych
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
ocet winny według uznania
miód 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczoną kapustę pokroić w cienkie paski. Osączoną paprykę też pokroić w paski. Oczyszczoną dymkę razem ze szczypiorem pokroić w cienkie plasterki. Przygotowane warzywa wrzucić do salaterki, dodać osączone kiełki i wymieszać.
Sos: oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, kilkoma kroplami octu oraz miodem, doprawić do smaku sola oraz pieprzem.
Sosem polać warzywa w salaterce i wymieszać. Podawać do mięs i serów.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Surówki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11885/Surowka-z-kapusty-pekinskiej-i-dymki