ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokapusta pekińska 1 sztukdymka 1 pęczekkiełki soi 0,5 szklanekpapryka marynowana żółta według uznaniaoliwa 2 łyżek stołowychsok z cytryny 2 łyżek stołowychocet winny według uznaniamiód 1 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną kapustę pokroić w cienkie paski. Osączoną paprykę też pokroić w paski. Oczyszczoną dymkę razem ze szczypiorem pokroić w cienkie plasterki. Przygotowane warzywa wrzucić do salaterki, dodać osączone kiełki i wymieszać.Sos: oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, kilkoma kroplami octu oraz miodem, doprawić do smaku sola oraz pieprzem.Sosem polać warzywa w salaterce i wymieszać. Podawać do mięs i serów.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaSurówkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: