Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
kapusta pekińska 1 sztuk
dymka 1 pęczek
kiełki soi 0,5 szklanek
papryka marynowana żółta według uznania
oliwa 2 łyżek stołowych
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
ocet winny według uznania
miód 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną
kapustę pokroić w cienkie paski. Osączoną
paprykę też pokroić w paski. Oczyszczoną
dymkę razem ze
szczypiorem pokroić w cienkie plasterki. Przygotowane warzywa wrzucić do salaterki, dodać osączone
kiełki i wymieszać.Sos:
oliwę wymieszać z
sokiem z cytryny, kilkoma kroplami
octu oraz
miodem, doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem.Sosem polać warzywa w salaterce i wymieszać. Podawać do
mięs i
serów.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaSurówkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: