ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegooliwa z oliwek 4 łyżek stołowychsok z cytryny 1 łyżek stołowychnatka pietruszki 5 gałązkiszczypiorek 1 pęczekkoperek 5 gałązkirzodkiewka 1 pęczekrzeżucha 10 gramówogórek 1 sztuksałata 1 sztuksól według uznaniapieprz według uznaniacukier według uznaniajajka 4 sztukWykonanie:Sałatę umyć,osączyć,porwać na małe kawałki.Wszystkie pozostałe warzywa umyć a następnie:- rzodkiewkę pokroić w krążki,- ogórek w plasterki (nie obierać),- koperek,szczypiorek i natkę pietruszki drobno posiekać,- rzeżuchę pozostawić w całości(odciąć tylko"korzenie")Jajka ugotować na twardo,obrać i przekroić na połowy lub na cząstki.Oliwę połączyć z sokiem z cytryny,solą,pieprzem i odrobiną cukru. w naczyniu na sałatki lub głębokimtalerzu zmieszać wszystkie warzywa,ułożyć jajka i polać przygotowanym sosem.Uwagi:Jeśli ktoś lubi bardziej pikantne do sosu można dodać jeszcze trochę musztardy i roztarty ząbek czosnku.Autor: LusiaZobacz inne przepisy użykownika!Przetwory weg.SurówkiWielkanocKomentarze:Autor: ktośData: 2011-04-14dziwnyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: