ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoszpinak 700 gramówjajka 8 sztukczosnek 2 ząbkimigdały według uznaniaolej 3 łyżek stołowychoscypek 150 gramówbułka tarta 1 łyżek deserowychmasło 1 łyżek deserowychsól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Oczyszczone liście szpinaku krótko obgotować w osolonym wrzątku, osączyć. grubo posiekany przesmażyć na połowie oleju, mieszając, doprawić solą i zmiażdżonym czosnkiem. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym resztą oleju i posypać siekanymi migdałami (kilka sztuk). Zrobić, łyżką, w szpinaku 8 wgłębień i wbić w nie jajka. Oprószyć pieprzem i posypać startym serem. Poukładać kawałeczki masła i posypać bułką tartą. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 150 stopni. Gdy jajka się zetną, to wyjąć i od razu podawać z dodatkiem ziemniaków z wody z masłem i koperkiem lub z grzankami z bagietki oraz z sałatką z pomidorów i cebuli.Uwagi:Oscypek można zastąpić twardym żółtym serem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z JajZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: