Na blogach wszędzie potrawy Świąteczne, a u mnie jeszcze coś zwykłego i prostego. Uwielbiam roladki schabowe i to każde, ostatnio jadłam nadziewane wątróbką drobiową i były znakomite. Dziś jednak całkiem proste, nadziewane jedynie serem i masłemczosnkowym. Masła nie zrobiłam sama, ale kupiłam gotowe, jeżeli mamy więcej czasu – to domowe będzie zawsze najlepsze:) Roladki to miła odmiana dla tradycyjnego schabowego. Podałam z pure ziemniaczanym i tradycyjnym coleslaw-em. Jedno z ulubionych dań Jakuba i Zosi. Polecam.SKŁADNIKI:kotlety schabowe 6 sztsólpieprz 1 łyżeczkamasłoczosnkowe 3 łyżkiser żółty ok 100 gbułka tartajajkaolej do smażeniadodatkowo:ziemniakicoleslawPRZYGOTOWANIE:Mięso umyć, osuszyć. Dobrze rozbić tłuczkiem, obsypać delikatnie z obu stron solą i pieprzem. Z jednej strony posmarować masłemczosnkowym. Na jednym z końców układać kawałki sera. Mięso zawijać i spinać wykałaczką. Obtaczać w jajku a następnie bułce tartej. Obsmażać na średnim ogniu na zloty kolor- z każdej strony. Podałam z pure z zmieników i śmietany oraz sałatką coleslaw. Smacznego:)