ßßß Cookit - przepis na ,,Pasztet z królika’’

,,Pasztet z królika’’

nazwa

Wykonanie

Święta za pasem! Jesteście pewnie w trakcie przygotowania świątecznego menu 😉 A może nie macie pomysłu na to czym zaskoczyć swoich gości? 😉 Pasztet z królika z warzywami, delikatny w smaku, wilgotny będzie idealną kompozycją na Wielkanocnym stole!
Składniki
1 kg królika
1 kg boczku wędzony
4 marchewki
2 pietruszki
1 mały seler
1 por
2 bułki
4 cebule
3 jaja
bułka tarta
majeranek
sól
pieprz
ziele angielskie
liść laurowy
mielona czerwona słodka papryka
przyprawa do królika
Sposób przygotowania przepisu:
Porcjujemy królika i delikatnie obsypujemy go solą, boczek kroimy w duża kostkę. Do garnka wkładamy królika, dodajemy obrane marchewki, pietruszki, selera i pora, zalewamy wodą, dodajemy listki laurowe, ziele angielskie i pieprz. Doprawiamy do smaku solą, gotujemy do miękkości mięsa. Dusimy przez około 60 minut. Cebulę obieramy kroimy w piórka, obsmażamy na rozgrzanym oleju. Ostudzone mięso oddzielamy od skóry i kości, mielimy razem z marchewką, pietruszką, selerem, cebulą oraz bułką na sitku o drobnych oczkach. Zmieloną masę obsmażamy na oleju. Do wystudzonej dodajemy jajka, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, czerwoną papryką przyprawą do królika i majerankiem, następnie wszystko razem mieszamy.
Pasztet przekładamy do wysmarowanych tłuszczem keksówek, wstawiamy do piekarnika, pieczemy przez 60 minut w temperaturze 180 stopni.
Kupuj części samochodowe i serwisuj samochody za przystępną cenę. Hurtownia motoryzacyjna Expert Auto specjalizuje się w sprzedaży części zamiennych do samochodów osobowych i dostawczych, oferuje produkty najwyższej jakości. Pełen zakres części samochodowych oraz ich dostępność gwarantuje natychmiastową wysyłkę.
Źródło:http://podrozwkulinaria.pl/pasztet-z-krolika