Wykonanie
Święta za pasem! Jesteście pewnie w trakcie przygotowania świątecznego menu 😉 A może nie macie pomysłu na to czym zaskoczyć swoich gości? 😉 Pasztet z
królika z warzywami, delikatny w smaku, wilgotny będzie idealną kompozycją na Wielkanocnym
stole!
Składniki1 kg
królika1 kg
boczku wędzony4
marchewki2
pietruszki1 mały
seler1
por2
bułki4
cebule3
jajabułka tartamajeraneksólpieprzziele angielskieliść laurowymielona czerwona
słodka paprykaprzyprawa do
królikaSposób przygotowania przepisu:Porcjujemy
królika i delikatnie obsypujemy go
solą,
boczek kroimy w duża kostkę. Do garnka wkładamy
królika, dodajemy obrane
marchewki,
pietruszki,
selera i
pora, zalewamy
wodą, dodajemy
listki laurowe,
ziele angielskie i
pieprz. Doprawiamy do smaku
solą, gotujemy do miękkości
mięsa. Dusimy przez około 60 minut.
Cebulę obieramy kroimy w piórka, obsmażamy na rozgrzanym
oleju. Ostudzone
mięso oddzielamy od skóry i kości, mielimy razem z
marchewką,
pietruszką,
selerem,
cebulą oraz
bułką na sitku o drobnych oczkach. Zmieloną masę obsmażamy na
oleju. Do wystudzonej dodajemy
jajka, doprawiamy do smaku
solą,
pieprzem,
czerwoną papryką przyprawą do
królika i
majerankiem, następnie wszystko razem mieszamy.Pasztet przekładamy do wysmarowanych tłuszczem keksówek, wstawiamy do piekarnika, pieczemy przez 60 minut w temperaturze 180 stopni.Kupuj części samochodowe i serwisuj samochody za przystępną cenę. Hurtownia motoryzacyjna Expert Auto specjalizuje się w sprzedaży części zamiennych do samochodów osobowych i dostawczych, oferuje produkty najwyższej jakości. Pełen zakres części samochodowych oraz ich dostępność gwarantuje natychmiastową wysyłkę.