ßßß
Jak nie mam co zrobić na obiad ,to najczęściej robię risotto. Dzisiaj polecam z kurczakiem i grzybami leśnymi oraz papryką .Mój syn stwierdził ,że nigdy lepszego nie jadł..Składniki:1 szklanka ryżuminimum 6 grzybów leśnych1 czerwona papryka1 cebula2 ząbki czosnku0,5 kg odfiletowane udka z kurczaka lub piersi2 szklanki bulionu3 gałązki tymianku1/4 łyżeczka imbirusól,pierzolej do smażenia1 łyżka masłaWykonanie:Na gorący olej dajemy pokrojoną drobno cebulę ,przesmażamy do zeszklenia dodajemy pokrojony czosnek i dosłownie chwilę przesmażamy Dodajemy umytego i pokrojonego kurczaka.smażymy około 10 minut by dokładnie usmażył się ze wszystkich stron.Wsypujemy ryż przesmażamy aż będzie szklisty .Wówczas po trochę wlewamy bulion uzupełniając płyn po każdorazowym wchłonięciu .Dodajemy wcześniej pokrojone grzyby oraz paprykę .Cały czas dolewamy bulion i mieszamy aż ryż bedzie al dente.Dodajemy przyprawy oraz zioła oraz masło, mieszamy ,przykrywamy i odstawiamy na 5 minut .Przed podaniem można posypać natką pietruszki..(Odwiedzono 498 razy, 1 wizyt dzisiaj)Powiązany przepis:risotto z grzybami
ciasto francuskie z borówkami i winogronemszarlotka z pianką z białekPotrawy WielkanocneNajnowsze wpisypowidła śliwkowe z cytrynąkremówka dla zapracowanych :)czekoladowy dżem śliwkowygalareta drobiowa w słoikachgalareta drobiowa z różnych rodzajów mięsaAKTUALNOŚCIALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIICIASTADANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z KARKÓWKIDESERYKREMYNAPOJE / KOKTAJLEPOLEWYPRZETWORY / ZAPRAWYPRZYSTAWKIRYBY / OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISŁOWNIK KULINARNYŚNIADANIASOSYZUPYO blogu
Witam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę i pozostało dodawać przepisy. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży" i "Smaki Polskie”. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski
Gotowanie jest moja pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenie mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie. Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję ,że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta MarcinkiewiczFacebookJeśli jesteś sympatykiem blogu kulinarnego ugotujmycos.pl to zachęcamy Cię do polubienia naszego fanpage .Popularne przepisyzupa z botwinki wegetariańska
tatar według przepisu Magdy Gessler
karkówka pieczona w całości
Witamy. Aby strona mogła działać potrzebujemy pieniędzy na opłacenie domeny i hostingu. Prosimy Drogi Czytelniku abyś wpłacił ile możesz. Możliwe, że dzięki Twojej wpłacie następnym razem gdy coś będziesz szukał w internecie będziesz mógł znaleźć to na naszej stronie. Gdy zbierzemy wymaganą sumę to ta informacja nie będzie się już wyświetlać (przynajmniej nie w tym roku). Pieniądze prosimy przesłać na konto: 50 1020 5558 1111 1705 2630 0081 Milewski Krzysztof Kotlarska 1/2 64-610 Rogoźno. W tytule przelewu prosimy wpisać: Na działalność blogu ugotujmycos.pl Dziękujemy i pozdrawiamy.
ZakładkiCzym jest blog kulinarny, jak go założyćDOBRE RADYKONTAKTKUCHNIE ŚWIATA – SŁOWNIK POJĘĆPOLITYKA CIASTECZEKPOLITYKA PRYWATNOŚCIPOTRAWY OKOLICZNOŚCIOWEPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY STOLEWSPÓŁPRACA
MetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.org