Wykonanie
Szybkie w przygotowaniu, bardzo smaczne, delikatne i soczyste kotlety z siekanej
piersi z kurczaka i warzyw.Możemy podać je z ulubioną
sałatką,
sosem czosnkowym czy też jako dodatek do obiadu.
Składniki:1 podwójna
pierś z kurczaka1
papryka czerwona1
papryka żółta1
cebula150g. tartego
sera żółtego1/2 pęczka posiekanego
kopru2
jajka4 czubate łyżki
majonezu4 czubate łyżki
mąki pszennejsłodka papryka mielona
ostra papryka mielona
sól,
pieprzPrzygotowanie:
Mięso pokroić w średniej wielości kostkęZ
papryki usunąć gniazda nasienne pokroić w małą kostkę,
cebulę posiekać drobno.Do miski przełożyć
mięso oraz warzywa.Dodać
majonez,
ser i
koper, wbić
jajka, przyprawić
paprykami,
solą i
pieprzem.Na koniec wsypać
mąkę, całość dokładnie wymieszać do powstania gęstego ciasta.Na rozgrzanym
olej wykładać porcjami ciasto, tworząc okrągłe kotlety.Smażyć na rumiano z obu stron.
Smacznego