ßßß

Składniki:1 podwójna pierś z kurczaka1 papryka czerwona1 papryka żółta1 cebula150g. tartego sera żółtego1/2 pęczka posiekanego kopru2 jajka4 czubate łyżki majonezu4 czubate łyżki mąki pszennejsłodka papryka mielonaostra papryka mielonasól, pieprzPrzygotowanie:Mięso pokroić w średniej wielości kostkęZ papryki usunąć gniazda nasienne pokroić w małą kostkę, cebulę posiekać drobno.Do miski przełożyć mięso oraz warzywa.Dodać majonez, ser i koper, wbić jajka, przyprawić paprykami, solą i pieprzem.Na koniec wsypać mąkę, całość dokładnie wymieszać do powstania gęstego ciasta.Na rozgrzanym olej wykładać porcjami ciasto, tworząc okrągłe kotlety.Smażyć na rumiano z obu stron.
Smacznego