Składniki:– pojedynczy filet z kurczaka-1 duża marchewka-1 duża cebula-2 ząbki czosnku-szczypior-pół łyżki mąki zimniaczanejZaprawa:-łyżka sosu sojowego ciemnego-1/3 szklanki sosu TaoTao slodko kwaśny-sól, pieprz-ząbek czosnku-szczypta curry-szczypta przyprawy – 5 smaków-olejWykonanie:Kurczaka płuczemy , kroimy na kwadraty, paski jak kto woli.Grzyby zalewamay gorącą wodą . Po 15 minutach stawiamy na ogień i gotujemy 10 minut. Następnie odcedzamy i kroimy w paski.Wszystkie składniki zaprawy mieszamy zalewamy kurczaka i wstawiamy do lodówki na godzinę.Cebulę drobno kroimy, smażymy na złoto na wolnym ogniu , dodajemy pokrojony w plasterki czosnek i pokrojoną w słupki marchewkę. Dusimy razem 5 minut, dodajemy pokrojone grzyby. Znowu dusimy 15 minut.Grzyby przekładamy do rondelka a na tej samej patelni smażymy kurczaka ok 5 minut, dokładamy grzyby. Można jeszcze dolać sosu Tao Tao. Dusimy ok.15 minut.Na koniec mąkę ziemniaczaną mieszamy z wodą/ ok.1/3 szklanki/, zalewamy kurczaka.Posypujemy szczypiorkiem lub bączkami cebulki.Podajemy z ryżem .